Scherp op stijl, grammatica en spelling.

In het kort: ik schrijf en verbeter teksten voor allerlei kanalen en media, voor verschillende soorten opdrachtgevers.Ik maak complexe informatie begrijpelijk met leesbare, pakkende en correcte teksten.

Redactiechef is voorlopig alleen Hillebrand Kuypers.

Van huis uit ben ik historicus, maar ik heb mijn brood vooral verdiend in de marketing communicatie en in de softwarewereld. Schrijver van zakelijke teksten in allerlei soorten en formaten. Taalliefhebber, in elke omgeving scherp op stijl, grammatica en spelling. Niet alleen in het Nederlands; ook Engels, Duits en Italiaans zijn mijn terreinen. Ik werk vanuit Woudsend en Alkmaar.

Ik heb veel ervaring op het gebied van redactie en communicatie. De afgelopen 15 jaar heb ik persberichten geschreven, webcontent geproduceerd, handleidingen opgezet, mensen geïnterviewd, nieuwsbrieven gemaakt en aanbestedingen beantwoord. Hierbij ging en gaat het om het vertalen van vaak complexe informatie naar begrijpelijke en aansprekende teksten (‘content’) voor zakelijke en particuliere doelgroepen.

In mijn vrije tijd ben ik gelukkig met mijn gezin, op de racefiets, met het nieuws of een boek. Een bordje spaghetti all’ Amatriciana sla ik nooit af.

En vanwaar die bedrijfsnaam? Die is direct geïnspireerd op het werk van mijn vader Bram, die tienduizenden perfecte nieuwsberichten schreef en redigeerde bij de Radionieuwsdienst van het ANP. Een echte redactiechef.

Een goede tekst pakt je meteen.